Vilhelm Lauritzen Arkitekter designer fleksible træboliger i Roskilde

18. august 2017

Vilhelm Lauritzen Arkitekter skal sammen med Adserballe & Knudsen som totalentreprenør, ingeniørfirmaet Holmsgaard og Thing Brandt Landskab stå for et nyt byggekoncept, CLT Flex.

CLT Flex går i sin enkelthed ud på at skabe funktionelt fleksible, moderne og gode boliger til en fornuftig pris. CLT Flex tager som navnet angiver udgangspunkt i massive træelementer i krydslamineret træ – Cross Laminated Timber.

Alle bygningsmodeller bliver udarbejdet som 3D-modeller og sendes til en produktionsvirksomhed, som herefter producerer og leverer de færdige boligelementer.

Investor er Boligselskabet Sjælland, der de kommende år planlægger at opføre mindst 200 boliger i træ. De har derfor indgået en rammeaftale med teamet for de næste 4 år.

Første projekt kommer til at ligge i Skademosen i Trekroner, hvor der bliver opført i alt 44 boliger fordelt på to bebyggelser i to etager. Boligerne vil med varierende størrelser på mellem 30 og 115 m2 appellere til et bredt publikum.

– Med systemet er vi i stand til at skabe mange forskellige boligtyper og dermed kan vi imødekomme en bred vifte af fremtidige beboere. Boligerne kan udformes som helt små etværelses boliger til store boliger i 2,5 plan for familien, fortæller associeret partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter Michael Schytt-Poulsen.

Han suppleres af partner Torsten Stephensen:

Ved at gruppere og forskyde boligerne, kan vi skabe en arkitektur, der danner miljø og intimitet – et billede vi tit savner i nye bebyggelser, forklarer han.

Begge har sammen med Adserballe & Knudsen og Holmsgaard har været med til at udvikle konceptet.

De første CLT Flex-boliger forventes at stå klar til indflytning i efteråret 2018.

Læs mere:

CLT Flex