Transformationen af Danmarks Akvarium er nu i gang

I sidste uge blev byggepladsskiltene stillet frem foran Danmarks Akvarium, og det indledende arbejde med transformationen sat i gang. Over de næste par år, skal den historiske funkisbygning forvandles fra tomrum til kulturrum og – et byggeri der nu er i gang.

Frem til slutningen af 2012 svømmede fisk og havdyr rundt i store bassiner, men efter de blev flyttet til Den Blå Planet, har det gamle Danmarks Akvarium stået tomt. Natur og graffiti har taget over, mens ejendommen stille har ventet på den forvandling, der nu sættes i gang.

I flere år har NPV A/S i samarbejde med Vilhelm Lauritzen Arkitekter arbejdet på den transformation, der skal give det historiske Danmarks Akvarium nyt liv – og nu er der gang i byggeriet.

Alt, hvad der gør livet levende, flytter ind bag de hvide mure. Gastronomi, musik og kunst skal sikre, at Akvariet stadig vil være et åbent og folkeligt samlingssted for kultur. Også et fitnesscenter vil være at finde i det nye kulturhus. Og det er ikke kun den historiske folkelighed, man har valgt at bevare.

”For mange danskere er den hvide hovedbygning ikonisk, og det udtryk har vi ønsket at bevare. Vi har derfor taget afsæt i den oprindelige arkitektur og skabt en harmonisk sammenhæng og en åbenhed, der lukker naturen og lyset ind, men uden at bygningen larmer i de fredede omgivelser. Det bliver et levende hus, hvor historien tydeligt træder frem,” siger Torsten Stephensen.

Byggeriet forventes at stå færdigt i 2023. Se mere om det her.