Zleep Hotel Copenhagen Arena designet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter

211 rå hotelværelser skyder op i Ørestad

31. maj 2019

I fredags var der rejsegilde på det kommende Zleep Hotel Copenhagen Arena i Ørestad. Hotellet får en rå stil og bliver med sine 211 værelser nær metro, motorvej og den populære multiarena, Royal Arena, et prisvenligt alternativ til koncertgæster og turister i hovedstaden.

Det seks etager høje hotel får fitness og morgenmadsrestaurant, og i forbindelse med hotellet bliver der opført et parkeringshus og Burger King, som alle er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter. Hotellet er udformet som en karré med en gennemløbende korridor med værelser på hver side. Halvdelen af værelserne vender ud mod Ørestads Boulevard og byens puls, mens den anden halvdel vender ind mod en gårdhave, som hotellets gæster deler med de private lejeboliger på den anden side.

”Af hensyn til bymiljøet kommer bygningen til at smelte naturligt ind i omgivelserne. Og med en gårdhave der deles med beboerne i området, har vi forsøgt at skabe grobund for et miljø, hvor turister møder beboerne og får et indblik i dansk kultur,” siger Torsten Stephensen, partner hos Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Udvendigt kommer hotellet til at fremstå med en lys, poleret facade og terrazzo med solceller på taget. Den rå beton er brugt som en aktiv del af indretningen af værelserne, som får et industrielt og enkelt look.

”Der er en stor ærlighed i hotellets indretning, der er tro mod Zleep Hotels koncept. Helt enkle linjer og solide materialer. Og med kombinationen af boliger, erhverv og kultur bidrager den nye karré til at Ørestad er en bydel, der lever hele døgnet,” siger Torsten Stephensen.

Zleep Hotel Copenhagen Arena bliver opført af ATP Ejendomme med Gråkjær som entreprenør og skal efter planen åbne i foråret 2020.

Zleep Hotel Copenhagen Arena designet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter