Skademosen designet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter

Sidste spær er rejst på træhusene i Trekroner

6. maj 2019

Skademosen ved Trekroner i Roskilde nåede en milepæl, da krans og flag blev sendt til tops i det sidste spær. Med til rejsegildet var også borgmester Joy Mogensen.

Forleden kunne håndværkere, arkitekter, entreprenører med flere samle sig om en lille mælkekasse, hvorfra Roskildes Borgmester, Joy Mogensen, holdt tale i anledningen af rejsegildet på Skademosen.

Byggeriets store miljø- og klimabelastning er et varmt emne disse dage. Skademosen er et af landets største almene boligprojekter, og projektet demonstrer, hvor træ kan være med til at løse nogle af byggeriets klimaudfordringer uden at fordyre byggeriet og samtidig styrke indeklimaet.

”Det er vigtigt, at vi tænker bæredygtighed ind i alle byggerier i kommunen, hvis vi skal passe på miljøet. Det er derfor inspirerende at se et byggeri som dette, og byrådet og jeg ser frem til at følge udviklingen,” sagde Joy Mogensen til Licitationen, da hun besøgte byggepladsen i marts.

Ifølge planen kan beboerne flytte ind til december 2019.

Skademosen er det første af en række projekter som Vilhelm Lauritzen Arkitekter som har designet i en rammeaftale mellem Boligselskabet Sjælland og Adserballe & Knudsen.

Der har netop været første spadestik på Skousbo i Viby på Sjælland, og samtidigt er der indgået kontrakt om Toppen i Trekroner, som er rammenaftalens tredje projekt.

Du kan læse mere om projektet her.