Rejsegilde på Danmarks nationale læringscenter LIFE Campus

11. juni 2020

Med gårsdagens rejsegilde er det nye nationale læringscenter LIFE Campus i Lyngby et skridt tættere på at byde børn og unge velkommen. På grund af situationen med Covid-19 blev det dog et anderledes rejsegilde, hvor kun håndværkere og entreprenører var inviteret til fejring på byggepladsen. Samarbejdspartnere og LIFEs medarbejdere var i stedet inviteret til at deltage online.

Om et års tid får Danmarks børn og unge et helt nyt læringstilbud, når det nye LIFE Campus står færdigt i Lyngby. I går fejrede holdet bag et atypisk rejsegilde på grund af det nuværende forsamlingsforbud på op til 50 mennesker, deltog kun håndværkere og entreprenører. Samarbejdspartnere og LIFEs medarbejdere var i stedet inviteret til at deltage online. Livestreaming-teknikken drillede desværre, men arrangementet nåede at blive filmet.

”På vegne af alle os, der kommer til at rykke herud – nemlig LIFEs medarbejdere – vil jeg bare sige tak! Det er simpelthen kæmpe stort at stå herinde,” sagde Christine Antorini, direktør i LIFE, i sin velkomsttale og tilføjede:

”Vi ville have elsket at være her sammen med jer, for det er en fælles fest, og vi er simpelthen super stolte over det, der er sket indtil nu.”

Børn og unge skal inspireres af naturvidenskaben

LIFE Campus er et af tiltagene fra LIFE, der  skal styrke interessen for naturvidenskab hos børn og unge. Bygningen er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter i samarbejde med GHB Landskab og COWI og bliver tilgængelig for skoler i hele landet. Her vil børn og unge få mulighed for at arbejde med de aktuelle og konkrete problemstillinger, der også optager dagens forskere.

Arkitekturen er inspireret af en kombinationen mellem natur og naturvidenskab er inspireret af STEM (Science/Techology/Engineering/Mathematics) og kombinerer natur og naturvidenskab.

“Bygningen skal på samme tid inspirere og respektere, da den ligger i et naturområde. Derfor er vi gået efter at ramme en enkel, nordisk stil i naturlige materialer med grundreferencer til STEM. Facadens udtryk kommer fra DNA-strenge, fibonacci-strukturer og andre matematiske mønstre. Ved indgangen åbner lyse træsøjler som et forhæng og er med til at integrere bygningen i naturlandskabet,” siger Thomas West Jensen, partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Ekstraordinært mange lærlinge bliver tilknyttet LIFE Campus

To dage før rejsegildet var der kick off på et særligt læringsprojekt for lærlinge involveret i byggeriet af LIFE Campus. Og dem er der ekstraordinært mange af, da LIFE prioriterer at bidrage til unges uddannelse som en del af opførelsen. Det betyder, at over 15.000 timers arbejde udføres af håndværkere under uddannelse. Læringsprojektet skal sikre, at lærlingene får noget ekstra ud af  arbejdet.

”Vi er super glade for, at det har været muligt at lave et lærlingeprojekt, og entreprenørerne har været gode til at sige, at det her er en uddannelsesopgave, så der er omkring 25 lærlinge, der er med til at bygge. Det her er et uddannelsessted, så selvfølgelig skal det også være et uddannelsessted for lærlinge – for vi har brug for mange dygtige faglærte unge,” siger Christine Antorini, direktør i LIFE.

Foto: LIFE

LIFE Campus forventes at åbne for skoleklasser i efteråret 2021.

LIFE er støttet af Novo Nordisk Fonden.

__

Fotokreditering: LIFE
Rendering: Vilhelm Lauritzen Arkitekter