Psykiatrisygehus Slagelse vinder bygningspris

29. september 2017

Bygningspris til psykiatrisygehuset fra Slagelse kommune.

Slagelse Kommune præmierer det nye psykiatrisygehus i Slagelse samt en bæredygtig staldbygning i Skælskør med en bygningspris.
Dommerkomiteen bestod blandt andet af Træinformations direktør, Mikael Koch, som særligt hæfter sig ved det flotte svungne trappeforløb i sygehuset.

Psykiatrisygehuset i Slagelse og en bæredygtig staldbygning i Skælskør får i år Slagelse Kommunes bygningspræmiering.
Borgmester Stén Knuth (V) kunne fredag aften afsløre, at to byggerier i år bliver hædret med Slagelse Kommunes bygningspræmiering. De to byggerier er:

• Psykiatrisygehuset i Slagelse
• Bæredygtige staldbygning i Skælskør.

Vinderne er udvalgt blandt fem byggerier og renoveringer, som blev nomineret til prisen. Dommerkomiteen har fundet begge byggerier værdige til årets bygningspræmiering, og derfor bliver begge byggerier i år præmieret. Prisen består ud over en hædrende omtalende af en bronzeplade, som kan sættes på bygningen og et diplom til både bygherre og arkitekt. Derudover er også en check på 5.000 kr. til hver af de to vindere sponseret af Danske Bank.

Dommerkomiteen motiverer sit valg af de to byggerier sådan:

Psykiatrisygehus, Fælledvej 6 i Slagelse
Bygherre: Region Sjælland, Alleen 15 i Sorø
Arkitekt: Projektteam Karlsson Arkitekter og Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Det nye psykiatriske sygehus i Slagelse afspejler en ny åben tilgang til indpasning af et behandlingssted for psykiske lidelser i det omkringliggende bylandskab. Bygningens stueplaner er tænkt med en høj grad af transparens mod de udendørs friarealer. Dette sammenholdt med det fint dæmpede og stemningsfuldt tonede farvevalg fra rum til rum, forbindes på forbilledlig vis med at understøtte et behandlingskoncept, der tager afsæt i at gøre fællesarealerne til rolige, afbalancerede og dermed imødekommende rum; for både patienter, pårørende, ansatte såvel som den offentlighed, der frit kan passere igennem i dagtimerne.
Bygningens indre venlighed i form af nøje sammentænkte materialevalg og et generøst kantinerum med de smukt svungne trappeforløb, der som et skulpturelt lodret sammenbindende greb rejser sig på tværs af etager, vidner om en stor omhu for vigtigheden af at tænke en psykiatrisk bygning indefra og ud. Slagelse Kommune kan med dette bygværk bryste sig af, at have fået et meget sjældent eksempel på et offentligt sygehus, hvor arkitekturens betydning for dagligdagen i behandlingen af medmennesker understøttes gennem form og materialer på fornemste vis.

×