Waterfront

Hele Hellerups shoppingcenter – Waterfront Shopping – ligger midt I Tuborg Havn mellem Experimentarium og havnepromenaden.

Bygningen, der indeholder kontor og erhverv, spiller på kontrasten mellem organisk og stringent. For at sikre en visuel og åben sammenhæng mellem byen og vandet er bygningens stueplan udformet som en række frit formede transparente glasvolumener, der indeholder butikker og cafeer. Rummet mellem disse volumener danner en varieret indre arkade med skiftende kig til henholdsvis byen og vandet.

I arkaden placeres butikker og cafeer under et højt ovenlys, der sikrer en lys, åben og imødekommende atmosfære for Waterfronts gæster. Bygningens øvre etage er som kontrast til den organiske stueplan udformet som en regulær geometrisk form, der som en æske er placeret over stueplanets åbne struktur. Æsken sikrer, med sin regulære form, en samklang med områdets eksisterende arkitektur mens den på samme tid bevidst markerer Waterfront’s egen identitet, i kraft af sin markante facadeudformning. Ved at anvende mønster, dybde og farve vil facaden fremstå varieret og levende i samspil med lyset.

Bygherre
Carlsberg Ejendomme A/S i samarbejde med Braaten+Pedersen Aps
Samarbejde
Rambøll, 1:1 Landskab, NCC Construction
Beliggenhed
Philip Heymans Alle 17, 2900 Hellerup
Areal
38.500 m²
Status
Realiseret i 2007
×