Øget livskvalitet til diabetikere med træ

Det nye diabetescenter i Aalborg skal være et center, der skaber den bedst mulige behandling for mennesker med diabetes. Den 7.000 m2 store bygning skal opføres med en central placering i tilknytning til Aalborg Universitetshospital.

Bygningen vil blandt andet indeholde behandlings- og forskningsfunktioner, patient- og personalefaciliteter samt en koblingszone og forbindelse til et tunnelsystem under hospitalskomplekset.

Gennem en betænksom og omsorgsfuld arkitektur forslår Vilhelm Lauritzen Arkitekter et hus, der øger diabetikeres livskvalitet, egenomsorg og fællesskab.

I kraft sin skala, materialitet og formsprog sætter arkitekturen mennesket i centrum og skaber de bedst mulige forudsætninger for mennesker med diabetes.

Naturlige, skandinaviske og varme materialer, herunder træ er gennemgående gennem hele bygningen og giver en tryg og hjemlig atmosfære til ankomst, vente- og opholdsområder.

Bygherre
Region Nordjylland
Beliggenhed
Aalborg Universitetshospital, Aalborg
Areal
7.000 m2
Samarbejde
COWI, Mikkelsen Arkitekter og STED
Status
Konkurrenceforslag 2018

Husets stueplan er et åbent plan, der opleves i sammenhæng med den offentlige plads og bliver gradvist mere privat som man bevæger sig op i bygningen.

Mod nord gives bygningen og facaden en mere privat karakter og giver rum til behandling og konsultation i skærmede og trygge rammer.

Der er en udadvendt og åben side mod den offentlige ankomstplads og mod syd.

Åbne forbindelser mellem husets etager giver en transperent rumoplevelse, der gør bygningen overskuelig og let at færdes i.

Husets transparens og indretning opfordrer til uformelle møder mellem patienter, behandlere og forskere.

Landskab og bygning, ude og inde, er vævet tæt sammen, og skaber en stimulerende helhed. Den landskabelige bevægelse tegner og organiserer bygnings program.

I symbiosen mellem landskab og bygning skabes en sundhedsfremmende arkitektur der indbyder til bevægelse.

×