SKOVSKOLEN

Den nye boliglænge til Skovskolen lægger sig ind i det eksisterende skoleanlæg, hvis smukke længer er et klassisk eksempel på Gerdt Bornebuschs afklarede arkitektur, der harmonisk og enkelt går i samspil med naturen.

Skovskolen, ved Nødebo i Nordsjælland, fremstår som en række bygningslænger i sortmalet træ – alle i en lysning i Gribskov tæt på Esrom Sø. Bygningerne er placeret i nord-sydlig retning, og mellem bygningerne opstår pladser og arbejdsrum i det fri.

Skovens opstammede fyrretræer står som majestætiske rumdelere mellem bygningerne. Den kommende boliglænge i to etager afsluttes af et tag i sort tagpap med lister, der nedskalerer den udstrakte tagflade i en takt, der korresponderer med skovens stammer.

En vigtig del af boliglængens udformning er samspillet mellem de eksisterende bygninger i området. Den enkle facade er en videreførelse af Skovskolens arkitektoniske tradition i et tidssvarende formsprog. Bygningen opføres med en sort træfacade, der viser et tydeligt slægtskab med de øvrige skolebygninger. Beklædningen er 6 tommer lodrette brædder med lister, der ligesom listerne på taget underopdeler facadefladerne. Gennem bygningens vinduer vil solens stråler, ligesom gennem skovens træer, brydes i fluktuerende, sanselige stråler.

Ankomsten til huset foregår gennem hovedindgangen mod sydøst, i et stort højloftet rum, der forbinder stueplanet med 1. salen via en bred og robust hovedtrappe. I forbindelse med indgangen ligger et bryggers med afløb i gulvet og udendørs spulehane. På den måde kan beboerne skaffe sig af med beskidt overtøj og støvler, inden de går igennem den øvrige del af huset. Værelserne er indrettet med eget badeværelse og med plads til opbevaring af tøj og personlige ejendele. De studerende vil typisk opholde sig på skolen i to til tre år – derfor er det vigtigt at følelsen af at høre hjemme og at kunne lukke døren bag sig er til stede.

I fritiden kan de studerende lave mad i bygningens fællesrum med køkken og spiseplads. Fra det sydvendte alrum er der adgang til en terrasse og visuel kontakt til en skovlysning mod syd.

Husets interiør udføres i afprøvede, slidstærke materialer med fokus på lyse træsorter og hvidmalede overflader. Det er et robust hus, der skal kunne holde til den daglige slitage. Vedligeholdelse og reparationer vil kunne foretages ukompliceret.

Teamet Hoffmann A/S, Holmsgaard A/S Rådgivende Ingeniører og Vilhelm Lauritzen Arkitekter har sammen vundet konkurrencen om udvidelsen af Skovskolen i Nødebo.

Der tilknyttes en DGNB-medarbejder på projektet.

Projektet skal udføres i totalentreprise for Bygningsstyrelsen, som er bygherre, samt Københavns Universitet / Skovskolen, som er lejer og bruger.

Bygherre
Bygningsstyrelsen
Samarbejde
Hoffmann A/S, Holmsgaard A/S Rådgivende Ingeniører
Beliggenhed
Nødebo
Areal
660 m2
Status
Under opførelse
×