Sankt Petri Passage

Moderne rum i historisk bygning

Bygningskomplekset Sankt Petri Passage i hjertet af indre København er et samlingspunkt for en række danske og internationale virksomheder som Google Danmark, Karnov Group, Redbull Danmark og KVUC.

Transformationen af de historiske københavnerejendomme til moderne og tidssvarende lokaler foregik med blik for at bevare bygningernes historiske udtryk og kvalitet.

 

Trapperum og de eksisterende udsmykkede lofter blev nænsomt renoveret og står i dag som en fremhævet kvalitet i bygningen.

Komplekset omfatter 14 bygninger med et samlet gulvareal på 45.000 m2, opført fortrinsvis i røde tegl i nationalromantisk stil med dekorative detaljer.

Før transformationen var Sankt Petri Passage et stort lukket område , der nu er åbnet og blevet offentligt tilgængeligt. I et af de tidligere gårdrum er der etableret en kantine med overliggende tagterrasse til KVUC.

Myndighedskrav til brandforhold og adgangsforhold blev indarbejdet uden markant indgriben i bygningskroppen.

Det historiske anlæg blev oprindeligt opført i 1909 som domicil til telefonselskabet KTAS (i dag TDC), hvor det fik navnet Telefonhuset. Det nye navn refererer til naboen Sankt Petri Kirke. I en nu nedrevet bygning i komplekset opdagede den danske fysiker H.C Ørsted elektromagnetismen i 1820, som også er angivet på en mindeplade.

 

Bygherre
Carlyle Group
Samarbejde
Revco, ved Ulrik Larsen
Aktikon, ved Steen Niebling
Beliggenhed
Sankt Petri Passage 1
1165 København K
Areal
45.000 m2
Status
Realiseret 2011
×