RUC designet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter

RUC, Bygning 3

På RUC er 1970’ernes lange kontorgange i Bygning 3 transformeret til en åben læsesal, der rummer kontorer, mødelokaler og et auditorium.

Bygningen står som et kvadratisk hus, der omgiver en indre, beskyttet have. Istandsættelsen har både aktiveret bygningens haverum og sikret, at dagslyset gennemstrømmer etagerne. Det skaber venlige rum og plads til fordybelse.

Lukkede kontorgange er nu åben læsesal fyldt med dagslys

Udefra ses den største forandring i det store indgangsparti af glas. Ankomstområdet er opført i dobbelthøjde, hvilket giver en lys og åben velkomst. Receptionen er beklædt med lyse trælameller, som tilfører varme til rummet.

RUC designet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter

Der er sikret udgang til gårdrummet fra flere steder herunder auditoriet. Det skal styrke brugen af det grønne helle i midten og samtidigt gøre naturen mere nærværende indendørs. Grundet bygningens relativt lave højde kommer der rigeligt lys ind i den indre have. Derudover yder den lukkende gårdhave læ, hvilket optimerer brugen af rummet. Mange af husets brugere er studerende, som skal læse eller lave gruppearbejde, uden behov for skrivebord og kontorstol. For dem bliver haven en attraktiv arbejdsplads.

RUC designet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter

De åbne etager fungerer som en tilgængelig læsesal, der bliver nedbrudt i mindre zoner ved hjælp af de fritstående mødekerner. Ligesom receptionen er de beklædt med lyse trælameller, og udvendigt fremstår de som integrerede siddemøbler, kaffeø samt garderobe. Alle hjørner er afrundede for at give et mere passabelt gangforløb. De træbeklædte enheder nærmest guider de besøgende gennem bygningen og overskueliggør bygningens funktioner.

RUC designet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter

De lange fordelingsgange er fjernet og i stedet blevet en del af en mere flydende arbejdsplads. Det giver et optimeret brug af de eksisterende kvadratmeter. Cellekontorerne er opbygget i glas, hvilket sikrer at lyset kan gennemstrømme bygningen og giver fornemmelsen af en mere åben og genemsigtig arbejdsplads.

For at fremtidssikre bygningen kan kontorer og fællesarealer enkelt sammenlægges eller opdeles, såfremt bygningens funktion ændrer sig i fremtiden.

RUC designet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Bygherre
Bygningsstyrelsen, Roskilde Universitets Center
Samarbejde
Hoffmann A/S, Sweco, JL Engieering A/S
Beliggenhed
Roskilde Universitet, Trekroner
Areal
6.600 m2
Status
Realiseret i 2019
RUC designet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter
×