Østerbrogade 190

Et af Danmarks første højhuse med træ som bærende konstruktion bliver opført på Østerbrogade i København. Med sine seks etager bliver det landets foreløbigt højeste træhus.

I stuetagen og omkring huset bliver der skabt et nyt byrum på Østerbro og indvendigt bliver huset hjem for 20 studerende.

Nyt byggesystem bærer Danmarks højeste træhus

Opførelsen af det høje byggeri bliver hurtigere, billigere og mere miljøvenligt end klassisk byggeri og giver mulighed for at bygge op til 30 etager.

 

Den bærende konstruktion er lavet i et nyt modulsystem fra østrigske Cree, kaldet Life Cycle Tower. LCT-modulsystemet er baseret på præfabrikerede hybridelementer, der kombinerer det velkendte krydslaminerede træ med beton.

Byggeriet på Østerbrogade er det første i Danmark baseret på den teknik.

Et moderne byhus, der giver liv til lokalområdet

Huset skal afspejle et moderne og varmt byhus, hvor trækonstruktionerne er synlige indvendigt. Træet giver varme og glød i boligerne, og sammen med de store vinduespartier giver det et eksklusivt udtryk.

Stueetagen er åben med plads til café og samlingssteder. Omkring træhuset anlægges en åben parklignende have beskyttet af en støjmur mod Østerbrogade. Den skal omdanne det nuværende uudnyttede grund til en ny bylomme, der indbyder til ophold for både husets beboere og hele området.

Processen bag facadearbejdet

De øvrige fem etager bliver indrettet med i alt 20 studieboliger, hvor 14 er etværelseslejligheder og seks er lejligheder med to værelser. Indretningen af den enkelte bolig er prioriteret, så den frigiver mest mulig plads til ophold. Badeværelseskernen er anlagt ved entréen, og køkkenet står i åben forbindelse med stuen. Alle lejlighederne er krydsbelyste med gulv-til-loft-vinduer, hvilket giver sammenhængende rum og et dedikeret kig til livet i byen.

Huset fremstår enkelt og roligt og med sine taktfaste og tilbagetrukne vinduer, er det nemt at aflæse.

Bygherre
ATLAS A/S
Samarbejde
CREE DENMARK, MOE A/S
Beliggenhed
Østerbrogade 190, København Ø
Areal
851 m2
Status
Under opførelse. Forventes færdigt i 2021
×