Novo Nordisk VTC

Når man træder ind i foyeren hos Novo Nordisk VTC, opleves ankomstmiljøet lyst og luftigt i det dobbelthøje rum. Loftet udgøres af et indskudt dæk, der er trukket tilbage fra de let udadvinklede glasfacader. Rummets kerner er beklædt i lyst træ og står på en gulvflade af ølandssten, der danner en stoflig base for det luftige interiør. Trapperne står med trin i lyst træ og hvidmalede vanger.

Alt i huset står let og svævende og indgår i sammenhæng i en række dynamiske rum, der tilsammen skaber en bygning med gode rumlige kvaliteter.

Kontordomicilet er beliggende imellem to eksisterende bygninger – VTA og VTB, der begge har Novo Nordisk som lejer. Domicilet er opført i fire etager + kælder med forbindelsesbygninger i stueetage til VTA og VTB i én etage. Domicilet er på i alt 8.000 m2 bruttoetagereal + 2.400 m2 kælder. Bygningen fungerer som adgang og forbindelse mellem de to eksisterende bygninger og indeholder mødecenter i stueetagen og kontorfaciliteter for 480 medarbejdere på de øvrige etager.

Udadtil er Novo Nordisk VTC en monolitisk bygning, hvis facader er beklædt i en mørk plade. Vinduesrammerne fremstår ligeledes mørke på ydersiden – en markant kontrast til det lyse interiør. Bygningen er spejlet over midteraksen, og med de udadskrånende facader danner den en samlet enhed med de to Novo-ejendomme, der flankerer bygningen.

Opgaven omfattede tillige rådgivning vedrørende projektering af parkeringsdæk på 2.800 m2.

Bygherre
Nordea Ejendomme A/S
Samarbejde
Emcon A/S, Akticon Erhvervsbyggeri A/S, COWI, Erik Pedersen, 1:1 landskab
Beliggenhed
Vandtårnsvej 108, 2860 Søborg
Areal
10.400 m2
Bygherre
Realiseret i 2015
×