Mærsk Drilling Domicil

Det strygejernsformede domicil for Mærsk Drilling indskriver sig med sin afklarede tyngde i den sydlige ende af Lyngby Hovedgade og danner portmotiv til Lyngby i samspil med områdets øvrige murede bygninger. Bygningens ydre terrasserer ned mod nabogrundens etageboliger og låser disse i et kærligt greb, der danner markerede gaderum mellem husene.

Bygherre
Sjælsø Gruppen A/S, PFA Ejendomme
Samarbejde
1:1 landskab, Midtconsult
Beliggenhed
Lyngby Hovedgade, Kgs. Lyngby
Areal
12.000 m2
Status
Realiseret i 2015

Bygningen som arbejdsplads

Arbejdspladserne ligger konsekvent langs bygningens facader. Mod midten danner to atriumrum visuelle og logistiske forbindelser. Atriumrummene fremstår lyse som kontrast til husets mørkere ydre. Husets kamstruktur nedskalerer bygningen og trækker dagslyset ind. Domicilet opleves aldrig i den udstrakte størrelse det reelt er, men snarere som forfinede, nedskalerede længer omkring to atriumrum. Som ansat i huset vil man føle et tilhørsforhold og en hjemlighed til den afdeling, man arbejder i.

Materialitet

Vinduesrammernes bronzeeloxerede aluminiumsoverflader i bygningens teglfacade går igen inde i huset som perforerede paneler på balkonernes værn. Sammen med trappegulvenes højkantsparket i røget eg og mødekernernes finerede vægge – ligeledes i røget eg – opstår der dybe visuelle kontraster mod de ellers lyse indre miljøer.

Bygningen er udført i lavenergiklasse 2015.

×