Løvens Gård

Løvens Gård på den tidligere B&W-grund ligger i en U-formet karré i Christiansbros syd-vestligste hjørne. Bygningerne er underopdelt, sådan at de forholder sig til Christianshavns skala og typologier. Bebyggelsen har taget navn efter tre af Christianshavns gamle bastioner. Ud over Løvens Gård rummer karréen Elefantens Gård og Enhjørningens Gård.

Ud mod Overgaden Neden Vandet rejser Løvens Gård sig i fire etager, plus en penthouseetage med kip, der i et nutidigt formsprog spejler tagene langs Christianshavns kanal. Tagetagen er tre steder udsparet for at give plads til generøse tagterrasser. Den L-formede mere homogene del af byggeriet – Elefantens Gård og Enhjørningens Gård – løfter sig op i 5 etager plus penthouse med fladt tag. Denne del forholder sig til den modernistiske, tæt komprimerede del af Christiansbro langs Hammershøis Kaj og Wildersgade, der bl.a. huser Nordea.

Formiddags- og middagssolens lys trænger ind fra den lavere bygning mod Overgaden Neden Vandet til det aflange, begrønnede gårdrum, der deles med nabobygningerne mod nordøst. Stuelejlighederne har egne afskærmede terrasser i gården.

Gården er forsynet med tre skure til beboernes cykler, til bilerne ligger der under Løvens og Enhjørningens Gård en underjordisk P-kælder med 375 pladser, som kan bruges af beboerne og offentligheden.

Løvens Gård er som de øvrige karréer holdt i hvide facader af filsede mursten med store vinduespartier, og er i en rolig takt tilpasset området. Alle døre og vinduer er udført i mahogni, og altanerne i galvaniseret stål, der tåler den salte luft langs kanalerne.

De 110 lejligheder i byggeriet har varierende størrelser på 70 – 189 m2.

Bygherre
Skanska A/S
Samarbejde
Carl Bro A/S, Henrik Jørgensen, Skanska,
Beliggenhed
Hammershøis Kaj, Christianshavn
Areal
13.500 m2
Status
Realiseret i 2002
×