KB32

På Kalvebod Brygge 32 i København ligger en af byens mest kendte brutalistiske bygninger. Det 180 meter lange tidligere godsbanehotel med kælenavnet KB32 er midt i en transformation til et seks-etagers åbent kontorlandskab. Poul Schmith flytter ind på de lidt over 30.000 m2, der er præget af multifunktionel indretning, dagslys og bevidste materialer som træ og rå beton.

Særligt facaden på KB32 har i mange år været genstand for debat blandt arkitekturinteresserede med klare holdninger for og i mod den brutalistiske betonstruktur.

Gennem tiden er bygningen løbende blevet ændret og endte med et tilfældigt og usammenhængende udtryk, der med tiden er blevet både elsket og hadet.

Det udtryk, som mange kender bygningen for, er dog langt fra det udtryk som arkitekt Ole Hagen tegnede oprindeligt i 1967.

 

 

 

 

»Vi ved godt, at der er mange holdninger til facaden. Vi har ønsket at respektere det oprindelige udtryk ved at videreføre og forstærke den takt, huset oprindeligt er født med tilbage i 1960’erne,” siger Simon Natanael Svensson, partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter og forklarer udtrykket:

“Glasfacaden i stueetagen bliver brudt ned i store vinduespartier fra første til tredje etage. De bliver igen nedbrudt i mindre vinduer på de øverste to etager. Det gør den udstrakte facade til en komposition af forskellige dele.«

 

 

 

Zoneinddelt indretning med 4,5 meter til loftet

Indenfor bliver den lange bygning rammen om et åbent kontormiljø med en loftshøjde på knap 4,5 meter og 3,8 meter høje vinduespartier. De åbner rummene og kaster naturligt dagslys helt ind i den dybe bygning, hvor de oprindelige lyse, rå betonbjælker bliver bevaret og sætter et industrielt aftryk på rummet.

 

I kontormiljøets kerne står mødelokaler, toiletter og teknikrum, som skaber differentierede og multifunktionelle zoner i det store kontorlandskab.

Mødelokalerne er lukket med glas og sortmalede metalrammer, mens de øvrige rum bliver beklædt med varmvalsede og mikroperforerede stålplader. Sammen med gulvet i massivt træ giver det en varm, rå, og nordisk stemning.

 

 

Videndeling har været et centralt greb i indretningen af bygningen. På hver etage er udgangen ved elevatoren indrettet som et mindre caféområde med tekøkken, hvor husets brugere naturligt kan mødes.

Elevatoren går direkte fra kantinen til tagterrassen i hele bygningens længde. Haven på toppen er let tilgængelig og uformelle møder kan finde sted under små pergolaer.

Projektet forventes færdigt i april 2021.

 

Bygherre
Genesta
Samarbejde
Revco
Areal
30.000 m2
Beliggenhed
Kalvebod Brygge 32, København
Status
Realiseret i 2021
×