Joyn Hotel Copenhagen

Industri, multifunktionalitet og havneudsigt smelter sammen i et nyt hotelkoncept i Sydhavnen.

Joyn Copenhagen bryder med den traditionelle opfattelse af at være på hotel, da gæster kan bo her i én nat eller seks måneder med rengøring, håndklæder og sengetøj inkluderet i prisen. I alt fra planløsning, materialer og faciliteter er hotellet designet med en hjemlighed, der udfordrer det traditionelle og skal få gæster til at føle sig som beboere. Det giver det bedste fra hoteloplevelsen og tilføjer muligheden for hjemlige hverdagsrammer.

Det 12.200 m2 store hotel med i alt 248 værelser ligger direkte ud til Københavns Havn, havnemiljø og en metrostation i gåafstand.

Hotellet indgår i Joyn en international portefølje i Wien, Zurich, Frankfurt, Bremen, Hamborg, Madrid, Düsseldorf, München, Krakow og Køln.

Bygherre
NPV A/S & Joyn
Samarbejde
C.G. Jensen
Beliggenhed
Engholmene, 2450 København SV
Areal
12.200 m2
Status
Under construction.

Facaden er præget af enkelthed med sin taktfulde facade. Det stiller krav til detaljer og propositionering.

”Kombinationen af det fine træværk, rå beton og mursten skaber kontraster og autenticitet. Vi har arbejdet med robuste, enkle materialer, så arkitekturen står helt klar,”

–  Torsten Stephensen, partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter

 

Industriel og hjemlig atmosfære i nyt lejlighedshotel

Gæsternes første møde med hotellet er et lyst indgangsparti og et receptionsområde med en afslappende atmosfære, der afspejler en privat bolig.

I stueplan er der restaurant, cafe og et co-working area, der skaber rum for kreativ udfoldelse, inspiration og sparring på tværs af brancher og arbejdsområder. Der er mødelokale, samt plads til både at arbejde selvstændigt og arbejde sammen – og hotellet har direkte udgang til havnebadet. Værelserne er indrettet mere som lejligheder end traditionelle hotelværelser, og hver lejlighed har sin egen arbejdsplads.

Rå materialer og kontraster viser slægtskab til H.C. Ørstedsværket

Som nabo til H. C. Ørstedsværket refererer Joyns arkitektur til det industrielle udtryk i området. Der er rødbrune tegl, sedumtag og aluvinduer, der mimer de gamle støbejernsvinduer i områdets gamle industribygninger.

Også indenfor er der en gennemgående råhed i de ubehandlede betonelementer, der står i kontrast til lyse, venlige rum.

Det samlede areal af det nye Joyn Hotel er 12.200 kvm fordelt på 248 værelser, der varierer i størrelse. Efter planen kommer hotellet til at stå klar i 2023.

×