Hilton Copenhagen Airport Hotel

Hotellet er Københavns Lufthavns vartegn – som den eneste høje bygning i området er den synlig fra store dele af regionen. Hotellet er placeret som point de vue både set fra motorvejen og fra Øresundsbroen.

Det arkitektoniske hovedgreb var at udforme den 45 meter høje hotelbygning med en stærk og geometrisk form – en monolit i kontrast til Stationsterminalens mere horisontale organiske udtryk.

Hotellet har 380 værelser med tilhørende konferencecenter, fitnesscenter, ballroom, restauranter og p-kælder.

Foruden selve hotelbygningen indeholder projektet en underjordisk parkeringskælder med i alt 316 p-pladser. Fra parkeringsetagerne er der direkte elevatorforbindelse til lobbyetagen, udenoms arealer og en forbindelsesbygning til Terminal 3 og metrostationen i lufthavnen.

Glasgangen mellem hotellet og Terminal 3, hvorfra der er to minutters gang mellem hotel og lufthavn, er lagt i terræn-niveau, hvilket muliggør en arkitektonisk forsvarlig tilslutning til spidsen af Terminal 3.

Hotelprojektet blev udført med Københavns Lufthavne A/S som bygherre og Hilton International som driftsherre. Arbejdet inkluderede alt nødvendigt arbejde forbundet med projektering, myndighedsbehandling og udførelse.

I dag hedder hotellet Clarion Hotel Copenhagen Airport.

Bygherre
Københavns Lufthavne A/S
Samarbejde
Dynamo Design, Conn Partnership, Peter Bonde Jens Birkemose, Erik A. Frandsen, Niras A/S, Peter Holst, AIRCON JV
Beliggenhed
Københavns Lufthavn, Kastrup
Areal
25.000 m²
Status
Realiseret i 2001
Priser
2013: Danish Travel Awards "Best Hotel"
2002: Danish Travel Awards "Best Hotel" og "Best Hotel Chain"

Præmieringer

Hilton Copenhagen Airport Hotel er i 2013 blevet kåret som det bedste hotel i København, ved uddelingen af årets Danish Travel Awards. Det er 11. gang siden åbningen i 2001, at hotellet vinder en pris ved Danish Travel Award.

Andre æresbevisninger, som hotellet har modtaget, er bl.a. “Best Hotel in Copenhagen” af det amerikanske magasin Global Finance i både 2005 og 2006, samt “Best New Business Hotel in the World 2001” af magasinet Business Traveller.

×