Gladsaxe Company House

Gladsaxe Company House er en moderne flerbrugerejendom, indrettet med fællesfaciliteter for flere lejere så som foyer, fitness- og mødecenter, samt en åben multifunktionel kantine med adgang til udeophold, i den omkringliggende park og ankomstplads.

Huset er designet i en Y-form, hvor alle arbejdspladser placeres tæt på facaden, hvilket minimerer behovet for kunstig belysning, og giver alle brugere adgang til dagslys og udsigt til omgivelserne. Centralt i bygningen placeres husets sociale og faglige ”epicenter”, i form af et sammenbindende cirkulært atrium, med rum for menneskelig interaktion og vidensdeling.

De i alt 15.400 m² er fordelt på ni etager og er 3D-projektereret fra første skitse for at indfri de høje ambitioner om miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed. Inventar og udsmykning er overvejende udført i genbrugsmaterialer, det akustiske og termiske indeklima er prioriteret højt, og husets stærke bæredygtighed opnås bl.a. gennem et effektivt passivt bygningsdesign.

Gladsaxe Company House blev i 2016 nomineret til den præstigefylde MIPIM Award for ”Best Innovative Green Building” og har, som det første kontorbyggeri i Danmark, opnået en DGNB Platin certificering.

Bygherre
PensionDanmark
Samarbejde
NCC Property Development A/S, EFFEKT, NCC Construction Danmark A/S, Grontmij, Riis
Beliggenhed
Tobaksvejen, 2860 Søborg
Areal
15.400 m²
Status
Realiseret i 2015
Certificeringer
DGNB Platin
Priser
Nomineret, MIPIM Award "Best Innovative Green Building”
×