EY - En fleksibel og klimasikret arbejdsplads

En lys, næsten krystallisk bygning står på Jesper Kleins Plads på Frederiksberg og afslutter udviklingen af det nye område ved Flintholm Station. Bygningen er EY’s nye domicil, der er realiseret med fokus på bæredygtighed og intelligent design. Bygningen er DGNB Guld certificeret og optimalt disponeret, så de 1.000 medarbejdere kan nøjes med bare 600 faste arbejdspladser. Visionen har været en klimasikret og fleksibel bygning, der afspejler medarbejdernes skiftende behov igennem en arbejdsdag.

Bygningen er solitært placeret i et L-formet layout, der definerer rummet omkring Jesper Kleins Plads. Bygningen er opført i seks etager med en facade i varme nuancer af glas og aluminium med vandrette bånd og lodrette sværd, der skærmer mod solen og giver dybde til facaden.

Mod pladsen er stueetagen bevidst roteret i forhold til de øvre etager for at skabe en god visuel kontakt mellem vejen, pladsen og indgangen til EY. Det giver en stærk arkitektonisk dynamik til området.

Bæredygtig og klimasikret
Bygningen har opnået en DBNG Guld certificering med sit fokus på social, miljømæssig, økonomisk, teknisk og processuel kvalitet. Løsninger tæller blandt andet solceller, sundt indeklima, et lavt energiforbrug og begrønnede tagflader med beplantede inddækninger, der skjuler husets teknik.

Mod Jesper Kleins Plads er der anlagt en klimasikret, grøn oase med beplantning og siddenicher. Den organisk formede oase definerer overgangen mellem den offentlige plads og EY’s kantine med udendørs siddepladser. Uderummet op mod nabobygningen er designet som en stor by-terrasse med et stort hævet trædæk punkteret af højbede og kar til opsamling af regnvand.

En ultrafleksibel og multifunktionel bygning
Bygningens disponering og indretning afspejler, at EY er et dynamisk konsulenthus med en kontorfilosofi med fokus på medarbejdernes arbejdsformer og hvilke opgaver, de løser, fremfor hvor de sidder. Derfor er bygningen gennemgående fleksibelt indrettet med multifunktionelle rum og pladser, der passer til forskellige arbejdssituationer og skiftende behov.

Stueetagen indeholder bl.a. foyer, mødecenter, kantine og produktionskøkken. De fem øvrige etager er indrettet til 1.000 medarbejdere med kun 600 faste arbejdspladser med en rumlig fleksibilitet, der giver muligheder for, at pladser og rum kan have forskellige anvendelsesformål gennem dagen.

Bygherre
NCC Property Development A/S
Samarbejde
NCC, Byggeri Øst, 1:1 Landskab
Beliggenhed
Jesper Kleins Plads, Flintholm
Areal
8.250 m2 kontor + p-kælder i to etager
Certificeringer
DGNB Guld
Status
Færdigt i 2019
×