Da Vinci Parken

Da Vinci Parken ligger i det åbne landskab øst for Aalborg med kultur- og idrætscenteret Gigantium som nærmeste nabo.

Boligerne er udlagt i stokke i 2-3 etager med hvidpudsede mure og en overliggende ramme i en mørk pladeinddækning, der skærmer altanerne fra den til tider kraftige vind i det åbne land.

Facaderne opleves transparente og venlige. Altanerne er foret med fyrretræsplanker, der er patineret i en varm glød. Ved stuelejlighederne er der særlig landskabelig omsorg for de små begrønnede rum foran boligerne, der danner afskærmede opholdsrum samtidig med at beboerne tager ejerskab over plejen af det grønne.

Som et gennemgående træk tager alle boligerne udgangspunkt i den samme grundstruktur med et stort samlende opholds- og spiseareal i direkte kontakt til det åbne køkken.

Boligerne opbygges over et fleksibelt system med 2-3 og 4 værelses enheder. Boligerne samles omkring en installationskerne med køkken, bad og toilet. Kernen er den samme i alle boligerne – variationerne i bebyggelsen opstår, når de tilstødende rumligheder opbygges efter beboernes ønsker.

Da boligerne blev bygget fremstod de i en åben plan, kun med de nødvendige bærende vægge. Herefter var det muligt at opsætte, flytte eller sammenlægge rum. Ved ind- og udflytninger, er det dermed muligt at skræddersy den bolig, der passer til beboerne.

Vilhelm Lauritzen Arkitekters bygninger er en del af den større helhed, der udgør Da Vinci Parken.

Bygherre
A. Enggaard A/S
Samarbejde
1:1 landskab, Grontmij | Carl Bro A/S
Beliggenhed
Marie Curies Alle, 9220 Aalborg Øst
Areal
10.000 m²
Status
Realiseret i 2008
Priser
2009: Præmiering af Komiteen for bygningspræmieringer i Aalborg
×