Chr. Hansen designet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter

Chr Hansen Innovation Campus og domicil

Et tæt samspil med naturen, store mængder dagslys og en intuitiv funktionalitet er centrale elementer i Chr. Hansens nye 15.000 m2 store Innovation Campus med PensionDanmark som investor.

Forslaget består af en udvidelse af det eksisterende hovedkvarter i Hørsholm, der skaber plads til op mod 250 nye forskere. De nye bygninger, der bl.a. indeholder en ny hovedbygning, laboratorier, mødecenter og applikationscenter skaber et fremtidssikret centrum for innovation, vidensdeling og kundesupport.

I dag ligger hovedkvarteret som solitære bygninger spredt på grunden. De nye bygninger bliver flettet sammen med de eksisterende, så de tilsammen danner et sammenhængende campus med et optimeret flow. Det bliver et inspirerende og levende sted at arbejde.

Et ønske om natur og biodiversitet

Det har været afgørende, at virksomhedens identitet, bæredygtige produkter og beliggenhed skulle afspejles i den nye arkitektur. Fokus har konsekvent været at skabe harmoni mellem de eksisterende bygninger og den unikke beliggenhed.

Det nye campus bliver energioptimeret og med robuste materialer, der har lang levetid. Med reference til Chr. Hansens produkter kommer det nye domicil til at skabe et nærvær til naturen og får glidende overgange mellem ude og inde.

Træ bliver et gennemgående materiale både som konstruktion og beklædning, og dertil kommer en række lyse atriumgårde og skovhaver, hvor brændestabler, regnvandsopsamling og insekthoteller skal skabe gode betingelser for biodiversitet.

Bygherre
PensionDanmark og Chr Hansen Holding A/S
Samarbejde
COWI A/S og 1:1 Landskab
Beliggenhed
Hørsholm
Areal
38.000 m2, heraf 15.000 m2 nye
Status
Under opførelse

Tidligere på året blev Chr. Hansen kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed, og det nye campus skal fremtidssikre virksomhedens faciliteter til forskning og udvikling og sikre en fortsat stærk global position på områderne for fødevarer, kosttilskud og landbrug.

Det første spadestik forventes i 2020 og at hele byggeriet står færdigt i slutningen af 2022.

Chr. Hansen designet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter
×