Carl Jacobsens Vej

Vilhelm Lauritzen Arkitekter vandt i 2012 konkurrencen om 76 attraktive lejligheder ved Carl Jacobsens Vej i Valby.

Byggeriet består af to vinklede bygningskroppe, der danner rum omkring en solrig gårdhave. Hele etagen i gadeplan dedikeres til erhvervslejemål, butikker og mulighed for en café ud mod det travle strøg mod Ellebjerg Station.

Boligvariationen spænder over 2,3,4 og 5-værelses lejligheder for på den måde at henvende sig til et differentieret publikum. Dog vil hovedparten af boligerne bestå af 3 og 4-værelses gennemlyste lejligheder. Alle boliger får udendørs opholdsmuligheder som altaner eller tagterrasser.

Byggeriet kan læses som en nutidig tolkning af de eksisterende bygninger i området. Facaderne vil fremstå murede i mørke teglsten, alternativt med en lysere sten mod gårdrummet for at skabe en lysere atmosfære her. Karréens base begrønnes med efeu. Det er tanken, at facaderne
skal stå enkle og komponeres i få og gode materialer med et klart og harmonisk udtryk.

Det er ønsket at skabe boliger, der vægter energi og miljøhensyn meget højt, med København Kommunes pjece ”Miljø i byggeri og anlæg” som minimum.

Bygherre
PKA Ejendomme
Samarbejde
1:1 Landskab, MOE A/S, V8 Construction
Beliggenhed
Carls Jacobsens Vej, 2500 Valby
Areal
11.150 m2
Status
Realiseret i 2016
×