Nyt liv til Helsingørs gamle hospitalsområde

5. maj 2020

Som en del af en større lokalplan i Helsingør skal 110 lejeboliger inspireret af de gamle huse i byens centrum tilføre nyt liv til et øde hospitalsområde. Den 9.000 m2 store Ofeliahave skal stå klar til indflytning i 2022.

Det gamle hospitalsområde i Helsingør har ligget øde hen længe, men en ny lokalplan skal transformere området med boliger, detail og rekreative områder.

Det 9.000 m2 store område, Ofeliahaven, er udviklet i et samarbejde mellem Balder Danmark, Sjælsø Management og Vilhelm Lauritzen Arkitekter. Der bliver to boliggrupper, der hver består af fire solitære huse med saddeltage i en hesteskoform omkring centrale haverum.

”De nye huse fremstår murede med et klassisk udtryk, der lægger sig ind i landskabet og lokalområdet. Inspirationen har været de gamle huse i Helsingør by, der er enkle og med karakterfulde tage,” siger Michael Schytt Poulsen, associeret partner hos Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Ofeliahaven består i alt af 110 boliger, der varierer i størrelse fra 2-4 værelser fordelt på ca. 50-105 m2. Boligerne kommer til at rumme både studerende, par, enlige, børnefamilier og ældre.

”Der er store planer for det gamle hospitalsområde, som om få år vil være forvandlet til en levende bydel med plads til alle generationer. Her får de kommende beboere både skønne naturområder samt et moderne kulturmiljø i Helsingørs centrum, som ligger få kilometer væk. Alt dette er værdier, som mange lejere finder attraktive,” fortæller Flemming Joseph Jensen, adm. direktør hos Balder Danmark.

Hver bolig får egen altan eller terrasse samt adgang til grønne haverum, hvor der etableres zoner med blomster, hyggelige opholdssteder samt områder, der indbyder til leg. Et fælleshus skal bidrage til at skabe et fællesskab mellem beboerne. Her kommer bl.a. fest- og forsamlingslokaler.

Projektets boliggrupper afgrænses af Esrumvej mod nord og de gamle hospitalsbygninger mod syd, og får landskabelige kvaliteter med udsigt til skov og eng.

Efter planen er boligerne klar til indflytning i 2022.