Nye kunstværker står klar før indvielsen af Danmarks nye læringscenter

18. august 2021

Danmarks nye nationale læringscenter for børn og unge LIFE Campus i Lyngby er tæt på at stå færdigt. I går blev der afholdt fernisering af to nye udendørsinstallationer, hvor kunstneren Jeppe Hein præsenterede sine reflekterende skulpturer. Det blankt polerede stål skal intensivere oplevelsen af den omkringliggende natur med reference til visionen bag LIFE Fonden – at skabe interesse og begejstring for naturvidenskaben hos danske skoleelever.

Ferniseringen sker frem mod indvielsen af det 4.000 m2 store læringscenter, som finder sted den 8. oktober. Bag LIFE Campus står LIFE Fonden, der er en dansk erhvervsdrivende fond med den almennyttige vision at højne naturvidenskabelig dannelse, uddannelse og forskning.

Læringscentret ligger tilbagetrukket og integreret i landskabet som et inspirerende undervisningsmiljø, hvor børn og unge møder naturvidenskaben inden- og udendørs.

“Den arkitektoniske vision har været at kombinere natur og naturvidenskab. LIFE Campus står i et enkelt, nordisk udtryk med et højteknologisk læringshjerte. Facadens rå egetræsøjler integrerer bygningen i landskabet og i et matematisk mønster, der refererer til DNA-strenge og fibonacci”, siger Thomas West Jensen, partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Med en bredde på 40×40 cm, står 96 tons tunge egetræsøjler som en integreret del af bygningen. Ved indgangen ophæver tyngdekraften søjlemotivet visuelt, hvilket afføder en naturlig interesse blandt besøgende i alle aldersgrupper.

”Det er fantastisk at se, at alle, som går ind ad indgangen – både børn, unge og voksne – bliver fascineret af de svævende søjler. De enorme egetræssøjler er i sig selv fascinerende, og særligt viften af søjler ved indgangen gør besøgende interesserede i at finde ud af, hvordan det kan lade sig gøre. Det er præcis det, vi ønsker her i LIFE Campus. At fascinationen og interessen for naturvidenskab og teknologi begynder allerede, før man kommer ind i læringscentret,” siger Christine Antorini, adm. direktør i LIFE Fonden.

LIFE Campus er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter i samarbejde med LYTT og COWI.