Ny ekstern partner skal booste vækstrejse

22. marts 2021

Partnere og ledelse i Vilhelm Lauritzen Arkitekter har valgt at udvide ejerkredsen med en ekstern partner i form af en tysk kapitalfond, der har nogle af de største tyske familieejede virksomheder i ryggen. Baseret på en vækstrejse over mange år og stærke erfaringer inden for særligt komplekse byggerier, bæredygtighed og digitalisering ser virksomhedens ledelse fortsat et markant udviklingspotentiale.

”En ekstern partner, der deler vores værdier og visioner, er det helt rigtige valg for Vilhelm Lauritzen Arkitekter. Vi leverer fortsat uafhængig rådgivning, og sammen booster vi den udvikling, vi har været godt i gang med de senere år,” siger Gyrithe Saltorp, administrerende direktør i Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Vilhelm Lauritzen Arkitekter, der til næste år kan fejre 100 års jubilæum, er stiftet af én af Danmarks mest anerkendte arkitekter, Vilhelm Lauritzen, der står bag fredede ikon-bygninger som Radiohuset og VEGA. Blandt de nyeste værker er store komplekse projekter som Københavns Lufthavn, DR Byen og supersygehuset Nyt Hospital Nordsjælland, herunder en række bæredygtige projekter og samarbejder med internationale arkitekter som schweiziske Herzog & de Meuron, amerikanske Steven Holl og japanske Kengo Kuma.

”Ledelsen har været enige om, at en ny partner skal være forankret i vores kultur, der er bygget på uafhængighed og fællesskab. Vi har et ansvar for vores historie og de værdier, som mange kolleger har dedikeret halve og hele arbejdsliv til og som giver kunderne tillid til vores ydelser,” siger Gyrithe Saltorp.

Ejerkredsen består ud over den nye tyske partner, fortsat af Thomas West Jensen, Thomas Scheel, Torsten Stephensen, Anne Møller Sørensen og Simon Svensson samt administrerende direktør Gyrithe Saltorp, der også indtræder som medejer.