Krøyers Plads vinder Green Good Design Award

11. januar 2017

Den prestigefyldte Green Good Design Award, der uddeles af The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design og The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies tildeles i 2017 Krøyers Plads, der er Danmarks første svanemærkede boliger.

Prisen er en international anerkendelse af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og COBE for at have ”fremmet enestående tænkning og have inspireret til større fremskridt mod et sundere og mere bæredygtigt univers”.

De tre bygninger er en nyfortolkning af de omgivende pakhuse, og der er i udformningen taget udgangspunkt i den omkringliggende bydel, således at det nye byggeri indgå som en naturlig del af Christianshavns eksisterende bybillede.

Det moderne pakhus har mange fællestræk med de historiske nærliggende bygninger, men også markante forskelle. Tagenes foldninger, bygningernes tunge materialer og gavlene mod havnen er alle vigtige, arkitektoniske elementer fra de traditionelle pakhuse.

De nye pakhuse danner tilsammen rammerne for et nyt byrum – Krøyers Plads – der afslutter Strandgade mod nord. Pladsen er den eneste offentlige plads på Christianshavn ud over Christianshavns Torv. Derfor er der i stueetagen skabt plads til butikker og cafeer, som vil være med til at sikre et levende byliv i området.

Læs mere:

Krøyers Plads