Er du vores nye bygningskonstruktør- praktikant?

Som konstruktørpraktikant får du blandt andet også mulighed for at deltage i en seminarrække, hvor du vil lære om alt fra BIM- og kvalitetsstyring, BIPS-beskrivelsessystemer og bæredygtighed.

Vi tilbyder et meritgivende praktiksemester i en af Danmarks førende og ældste tegnestuer med søde og dygtige kollegaer, højt til loftet og en meningsfuld portfolio.

Vi ser gerne, du er bygningskonstruktørstuderende på minimum 5. semester og har indgående kendskab til REVIT, Word og Excel. AutoCAD og Adobe-pakken er en fordel, men vigtigst af alt er din lyst til at lære!

Her kan du møde Anna, som er tidligere bygningskonstruktørpraktikant og nu er ansat som bygningskonstruktør MAK i Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Anna
"Jeg har udviklet mig af at lære fra mere erfarne kolleger."

Anna, bygningskonstruktør MAK

Hvordan oplevede du dit praktikforløb?

Gennem mit praktikforløb hos Vilhelm Lauritzen Arkitekter har jeg lært mere end forventet. Udover det faglige, rummer forløbet også mange social oplevelser – jeg har deltaget i alle begivenhederne fordi jeg syntes at det er vigtigt, ikke kun at lære nye ting, men også at opleve, hvordan det er at være en del af tegnestuen.

 

Hvordan så en almindelig arbejdsuge ud for dig i din praktikperiode?

I min praktikperiode arbejdede jeg på et kontorbyggeri projekt i Ørestaden, hvor jeg dagligt befandt mig på projektkontor sammen med ingeniørerne og entreprenørerne. Gennem den erfaring har jeg lært meget om samarbejdet med arkitekten og de andre aktører, hvilket motiverede mig til at skrive mit speciale om, hvordan de forskellige udbudsformer påvirker kommunikationsprocesserne mellem de forskellige parter på et projekt.

Jeg fik også mulighed for at arbejde på en række andre opgaver – jeg var bl.a. med til at udvikle Revit-modellen, deltog i møder, koordinerede ændringer i projektet med ingeniørerne, deltog i kvalitetssikringsmøder, udarbejdede forskellige oversigter, præsentationer og tegninger.

 

. . . og så blev du studentermedhjælper?

Ja. Efter min praktikophold blev jeg tilbudt et studiejob hos Vilhelm Lauritzen Arkitekter som fagtilsynsassistent på Dansk Arkitekturcenter, hvilket var et virkelig spændende projekt. Her førte jeg dagligt fagtilsyn på pladsen og var heldig at have erfarne arkitekter ved min side, der førte mig gennem hele tilsynsprocessen. Jeg skrev tilsynsrapporter, gennemgik produktionstegninger fra underentreprenører, deltog i møderne både på pladsen og på kontoret samt sørgede for mangelgennemgang og koordinering. Da jeg blev færdig med min uddannelsen, blev jeg ansat hos Vilhelm Lauritzen Arkitekter og fortsatte på projektet.

 

Nu har du været hos Vilhelm Lauritzen Arkitekter både som praktikant, studentermedhjælper og færdiguddannet. Hvad er det bedste ved at være ansat hos Vilhelm Lauritzen Arkitekter?

For mig er det virkelig vigtigt, at kunne arbejde på en lang række projekter og også være med igennem de forskellige projektfaser – fra dispositionsforslag til opfølgning og tilsyn. Dertil har jeg udviklet mig ved at lære af mere erfarne folk. Jeg glæder mig selvfølgelig også over at have mange søde kollegaer!

Sådan søger du

Har du spørgsmål eller lyst til at besøge tegnestuen? Så kontakte vores reception på tlf. 32 69 90 00, som vil sætte dig i forbindelse med den rette person.

Har vi allerede overbevist dig, så send os en ansøgning hvor du fortæller os, hvorfor du vil være praktikant hos Vilhelm Lauritzen Arkitekter og vedlæg CV – samt portfolio, hvis du er arkitekt- eller konstruktørstuderende.

Send det til job@vla.dk og angiv i emnefeltet, om du søger praktikplads som henholdsvis arkitekt, konstruktør eller kommunikatør.

Vi glæder os til at høre fra dig!