Indvielse: Danmarks børn og unge har fået nyt læringscenter

8. oktober 2021

Danmarks nye nationale læringscenter for børn og unge, LIFE Campus i Lyngby, er i dag blevet indviet ved en stor åbningsceremoni med deltagelse af Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik. 

Med det nye 4.000 m2 store læringscenter ønsker LIFE Fonden at skabe interesse for naturvidenskab hos danske skoleelever. Visionen er at højne naturvidenskabelig dannelse, uddannelse og forskning i Danmark gennem naturfaglige undervisningsforløb, hvor elever arbejder med virkelighedsnære problemstillinger.

Arkitekturen bag LIFE Campus er inspireret af STEM med en vision om, at bygningen skal manifestere samspillet mellem natur og naturvidenskab. Besøgende bliver som det første mødt af en karakteristisk facade af 96 rå egetræsøjler, der refererer til DNA-strenge og fibonacci-strukturer.

“LIFE Campus byder velkommen som en levende bygning i et levende landskab. Et hus der åbner op og generøst inviterer indenfor med en vifte af egetræssøjler, der overraskende løfter sig fra jorden, trodser tyngdekraften, og forhåbentligt pirrer vores nysgerrighed allerede ved ankomst,“ siger Thomas West Jensen, senior partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Fra naturen udenfor til højteknologi indenfor
I et enkelt, nordisk udtryk gemmer bygningen på et højteknologisk læringshjerte, der er et sanseligt teknologisk univers, der uddanner og inspirerer med skiftende rumlige oplevelser. Huset kan skabe fælles fascination i det store rum KOLOSSALEN og samtidig skabe nære og sanselige oplevelser i undervisningslaboratorierne.

“Vi har med rå materialer, synlig rørføring og bygningsteknik skabt et hus, der ikke kun er designet til at facilitere læring – men til at være læring. Og vi håber, at det med sin fleksibilitet, funktionalitet og materialer i høj kvalitet vil inspirere børn og unge langt ind i fremtiden,” siger Thomas West Jensen.

Ud over LIFE Campus etablerer fonden de kommende år fire regionale undervisningslaboratorier rundt i Danmark og producerer i alt fem mobile undervisningslaboratorier, så elever i hele landet kan komme til at undersøge naturfaglige problemstillinger i avancerede laboratorier.

LIFE Campus er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter i samarbejde med LYTT og COWI.