Første spadestik er taget til bæredygtigt boligbyggeri i Odense

17. september 2021

Odenses nye 71.000 kvadratmeter store bydel, Thors Have, er nu officielt undervejs. Den første etape bliver opførelsen af 100 almene boliger tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Lidt uden for Odense midtby blev der i tirsdags taget et væsentligt første spadestik. Som startskud på boligområdet Thors Have skal der i løbet af de næste to år opføres 70 familieboliger, 30 seniorboliger og et 200 kvadratmeter stort fælleshus. Byggeriet kommer til at ligge på grænsen mellem by og natur, på et areal der tidligere husede kaserner til Højstrup militære øvelsesterræn.

”Inden for de kommende år vil Thors Have rejse sig fra et forladt militærområde til et spændende og rekreativt boligkvarter, der både drager fordel af Odenses pulserende byliv og roen i de grønne omgivelser,” siger Torsten Stephensen, senior partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Bæredygtighed i fokus

Thors Have er designet med fokus på bæredygtighed inden for både sociale, økonomiske og miljømæssige områder, hvilket har udløst en DGNB-guld-certificering.

Boligerne placeres omkring aktive, bilfri gårdhaver, som ligesom det nyetablerede fælleshus skal understøtte sociale aktiviteter i sikre rammer. De vinklede bygninger nedskalerer bebyggelsen, skaber læ og integrerer den omkringliggende naturs grønne vidder. Dette medvirker til at sikre de mest optimale udsigts- og dagslysforhold.

”Det har været højt prioriteret, at Thors Have bliver en venlig og imødekommende bebyggelse, som henvender sig til et bredt publikum, ligesom den skal kunne bidrage aktivt til lokalområdet mange år ud i fremtiden,” siger Torsten Stephensen.

Boligernes facader beklædes med træ ud for altanerne – et materiale, der føles rart og varmt at sidde op ad. Hertil vil det markante stålgrid på bygningernes solside med tiden fremstå begrønnet. De 100 boliger består af enten 2-, 3- eller 4 rum med egen altan eller terrasse, og vil størrelsesmæssigt variere mellem 70-105 kvadratmeter.

Projektet er på godt 9.000 kvadratmeter og boligerne forventes at være klar til indflytning i juli 2023. Realiseringen sker i samarbejde med Atlas A/S, Jensen Gruppen, FAB, Jönsson A/S, Opland og HD Lab.