Erfaren erhvervsprofil bliver ny bestyrelsesformand

10. maj 2019

Én af erhvervslivets store profiler er hentet ind som ny bestyrelsesformand i Vilhelm Lauritzen Arkitekter. Karin Verland, tidligere adm. direktør for Pfizer Danmark og anti-torturforkæmper, overtager posten i en af Danmarks største arkitektvirksomheder.

Det er en alsidig og erfaren topprofil fra erhvervslivet, der netop er tiltrådt som formand for Vilhelm Lauritzen Arkitekters bestyrelse. Virksomheden, der er en af Danmarks største arkitektvirksomheder, har valgt 60-årige Karin Verland, som er uddannet læge og har erfaring fra en række bestyrelses- og topposter i erhvervslivet, herunder som adm. direktør i Pfizer, som bestyrelsesformand for Lægemiddelindustriforeningen, i spidsen for NGO’en Dignity og nu for biotek-selskabet Asiros.

»Det her var en mulighed, jeg ikke kunne sige nej til. Vilhelm Lauritzen Arkitekter er nærmest en institution i dansk arkitektur og ejerdrevet med en dedikation, der rækker langt ud over kun at tjene penge. Det er et godt grundlag for at skabe noget visionært. Jeg glæder mig til at kombinere det med mine kompetencer i forretningsudvikling,« siger Karin Verland, ny bestyrelsesformand i Vilhelm Lauritzen Arkitekter og adm. direktør i Asiros.

Valget af en profil som Karin Verland er både et personligt og strategisk valg for virksomheden, der i de senere år har oprustet på områder som digitalisering, kvalitetssikring og bæredygtighed.

»Karin kommer med en tung erfaring fra erhvervslivet kombineret med høj troværdighed og integritet. På mange måder personificerer hun vores værdier med sin nysgerrighed og ordentlighed, og rent fagligt har hun en stærk kommerciel erfaring fra pharma-branchen, der blandt andet er underlagt strenge kvalitetskrav,« siger Gyrithe Saltorp, adm. direktør i Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Mere effektive og bæredygtige processer
I en branche, der globalt set står for op mod 40 procent af udledningen af drivhusgasser har Vilhelm Lauritzen Arkitekter fokus på at arkitektur skal bidrage til at løse klimaudfordringerne og samtidig danne et solidt forretningsgrundlag.

»Vi har snart 100 års jubilæum og har været i gennem en verdenskrig, en oliekrise, to finanskriser, og nu står vi midt i en klimakrise. Nu har vi også en ambition om at fejre 200 års jubilæum, men det kræver, at vi leverer innovative løsninger af høj arkitektonisk kvalitet, alt i mens vi omstiller os til en fremtid med digitaliserede byggeprocesser, der både er mere effektive og bæredygtige. Det mener vi, at Karins profil er den helt rette til at hjælpe os med,« siger Gyrithe Saltorp, adm. direktør i Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Karin Verland overtager posten fra Torben Svanberg, der har været formand i 15 år.

×