Danmarks højeste træhus har fået sin byggetilladelse

27. november 2020

Efter en behandlingstid på to år er Danmarks foreløbigt højeste bygning med træ som bærende konstruktion klar til opførelse. Bygningen kommer til at ligge på Østerbrogade 190 i København og kommer til at bestå af 20 studieboliger. 

“Arbejdet med nye bæredygtige materialer og byggemetoder kræver tid og tålmodighed. Det er en forudsætning for at sikre bygningernes sikkerhed, sundhed og rentabilitet. Men hvis vi skal reducere klimaaftrykket fra byggeriet, er den udvikling nødvendig, siger Michael Schytt Poulsen, der er associeret partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter

Det nye seks-etagers træhus i København bliver opført i et træ-hybrid system med en facade i anodiceret aluminium. De bærende konstruktioner er i træ, men styrken fra beton bliver udnyttet på udvalgte, kritiske steder.

Kombinationen af de to materialer gør det muligt at bygge i højden hurtigere, billigere og mere klimavenligt end traditionelt betonbyggeri i op til 30 etager. Indvendig kommer det synlige træ til at give boligerne en særlig materialitet.

I stuetagen og omkring huset bliver der skabt et nyt byrum på Østerbro og indvendigt bliver huset hjem for 20 studerende. Der anlægges en åben parklignende have, beskyttet af en støjmur mod Østerbrogade. Den skal omdanne det nuværende uudnyttede grund til en ny bylomme, der indbyder til ophold for både husets beboere og hele området.

Læs mere om projektet her