Besøg Krøyers Plads og Carlsberg Byen på Kulturnatten

17. september 2019

Kulturnatten er med sine 100.000 besøgende én af Københavns mest afholdte og velbesøgte kulturbegivenheder. I år er Vilhelm Lauritzen Arkitekter med som arrangør og tilbyder guidede ture på Krøyers Plads og i Carlsberg Byen. 

I år kan de besøgende til Kulturnatten d. 11. oktober besøge to af Københavns spændende nye byområder, Carlsberg Byen og Krøyers Plads sammen med Vilhelm Lauritzen Arkitekters partnere og arkitekter.

“Arkitektur former omgivelserne for de liv, vi lever. Den er for alle, og det er netop formålet med Kulturnatten. Vi glæder os til at give de besøgende gode arkitekturoplevelser og et indblik i, hvordan helt nye byrum bliver til,” siger Anne Møller Sørensen, partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter og én af arkitekturguiderne på Kulturnatten.

Krøyers Plads vil gæsterne blandt andet høre mere om den spændende historie med de nyfortolkede pakhuse, hvordan det endelig lykkedes at bygge på et sensitivt sted, og om hvorfor nogle af murstenene vender med bagsiden ud.

Kulturnattens gæster har også mulighed for at komme med på byvandring i Carlsberg Byen og høre arkitekterne fortælle om den nye bydel, der er i fuld gang med forvandlingen fra historisk industri til et levende bymiljø. Udover ikoniske værker som Elefantporten og den snoede skorsten går turen forbi den nye Europaskole, UCC, Bohrs Tårn og den kommende nye karré, der bliver hjemsted for det 120-meter høje Pasteurs Tårn.

Der vil være to guidede ture hvert sted gratis for gæster med Kulturpas. Tilmelding kan ske her til Carlsberg Byen og her til Krøyers Plads. Der er et begrænset antal pladser.

Billetterne frigives onsdag d. 2. oktober kl. 12, hvor du også kan læse mere om turene.

Samarbejdspartnere: Cobe, GHB Landskab, OBH Rådg. Ingeniører samt Nord Architects, BAM Danmark og EKJ m.fl.

Krøyers Plads, København