Fra industri til grøn bydel: 16.000 m2 nye boliger i Rødovre

1. april 2020

177 nye lejeboliger i Rødovre bymidte skal understøtte kommunens nye byfornyelsesplan. Topdanmark Ejendom investerer i det nye projekt, Karrébyen, der skal tegnes af Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Bag det tidligere erhvervsområde lidt nord for Rødovre Rådhus kommer et nyt 16.000 m2 boligområde, Karrébyen. 177 nye lejeboliger skal transformere det gamle industrikvarter til en grøn og levende bydel ikke langt fra Damhussøen, som en del af kommunes plan for byfornyelse.

I et samarbejde med Rødovre Kommune og investoren Topdanmark Ejendom, der er er en del af pensions- og forsikringsselskabet Topdanmark, skal Vilhelm Lauritzen Arkitekter tegne de nye boliger.

”Kommunen har lavet en ambitiøs plan for byfornyelse, og målet er at Karrébyen bliver et nyt, levende og urbant område. Husene skal være langtidsholdbare i gedigne materialer og arkitektonisk bliver der en variation i facaderne. Hver opgang får sin egen identitet i et udtryk, der passer til området”, siger Torsten Stephensen, partner hos Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Alle lejligheder bliver orienteret mod de omkringliggende gader og et samlende, aktivt gårdrum. De får en størrelse på mellem to og seks værelser og henvender sig dermed til et bredt publikum af både ældre og yngre.

Parternes ambition er, at de nye boliger bliver så bæredygtige, at de opfylder kravene til bæredygtighedscertifikatet DGNB Guld.

Efter planen går byggeriet i gang i slutningen af 2020.

NB: Renderingen er et stemningsillustration af det nye byområde og ikke det kommende byggeri. Kreditering: Rødovre Kommune